25years
Κοχύλια με πορτσίνι
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κοχύλια με πορτσίνι

Τα μανιτάρια είναι μοναδικά τόσο για τη γεύση τους όσο και για την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη.Οι vegan και vegeterian τα λατρεύουν ενώ σε συνδυασμό με τα κοχύλια της ΗΛΙΣ θα σας δώσουν μια συνταγή που τα αρώματά της, θα σας θυμίζουν βόλτα σε δάσος...

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 15'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'

ΥΛΙΚΑ

  • Κοχύλια ριγέ ΗΛΙΣ ( παραδοσιακά ή λαχανικών )
    30 gr. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    30 gr. βούτυρο ή ελαιόλαδο
    1 κ.γ. φρέσκο τριμμένο θυμάρι
    αλάτι και πιπέρι
    Κεφαλογραβιέρα ωρίμανσης, τριμμένη
Κοχύλι ριγέ

Κοχύλι ριγέ

8'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Μουλιάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα ποτήρι νερού χλιαρό νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βράζουμε παράλληλα και τα ζυμαρικά και μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το νερό και κρατάμε στην άκρη.
  • Βγάζετε και στραγγίζετε τα μανιτάρια,ενώ φυλάτε το νερό τους.
  • Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά.Προσθέτετε τα μανιτάρια και σβήνετε με το νερό από αυτά.Αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά.
  • Ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.Αφήνετε 1 λεπτό να "τραβήξουν"τα αρώματα και σερβίρετε με το φρέσκο θυμάρι και την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Καλή σας όρεξη!

Κατηγορίες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE