25years
Ξινός τραχανάς με σπανάκι και avocado
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ξινός τραχανάς με σπανάκι και avocado

Το κρύο θέλει super food και ο ξινός τραχανάς είναι το καλύτερο super food με ελληνική παράδοση.Αυτή η συνταγή είναι και απλή και ιδιαίτερη.Σίγουρα όμως είναι γευστική! 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 15'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 λίτρα νερό
  • 250 γρ. ξινός τραχανάς ΗΛΙΣ
  • 3 μικρά ώριμα αβοκάντο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • 1 μικρό ματσάκι από φύλλα baby σπανάκι
  • Αλάτι – πιπέρι
Τραχανάς ξινός

Τραχανάς ξινός

20'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προσθέστε σε μία κατσαρόλα τα 2 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, το κύβο, τα 250 γρ. ξινό τραχανά της ΗΛΙΣ και το αλατοπίπερο… θερμάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει
  • Ο τραχανάς είναι έτοιμος ουσιαστικά μόλις χυλώσει.
  • Στο μεταξύ σε έναν μπλέντερ αλέστε πολύ καλά τα αβοκάντο, το σπανάκι, και λίγες σταγόνες λεμονιού, ώστε να έχετε έναν λείο πράσινο πουρέ.
  • Προσθέστε τον πουρέ αβοκάντο στον τραχανά προς το τέλος του βρασμού και ανακατέψτε καλά.
  • Σερβίρετε ζεστό με λίγα croutons ή με ψημένο ψωμάκι.

 

Προσθέστε στην επιφάνια καβουρντισμένα κουκουνάρια & μερικές σταγόνες από κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Καλή σας όρεξη!

Κατηγορίες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE