ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ξινός τραχανάς με σπανάκι και avocado
Το κρύο θέλει super food και ο ξινός τραχανάς είναι το καλύτερο super food με ελληνική παράδοση.Αυτή η συνταγή είναι και απλή και ιδιαίτερη.Σίγουρα όμως είναι γευστική!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 15'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΥΛΙΚΑ
- 2 λίτρα νερό
- 250 γρ. ξινός τραχανάς ΗΛΙΣ
- 3 μικρά ώριμα αβοκάντο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγες σταγόνες λεμονιού
- 1 μικρό ματσάκι από φύλλα baby σπανάκι
- Αλάτι – πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προσθέστε σε μία κατσαρόλα τα 2 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, το κύβο, τα 250 γρ. ξινό τραχανά της ΗΛΙΣ και το αλατοπίπερο… θερμάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει
- Ο τραχανάς είναι έτοιμος ουσιαστικά μόλις χυλώσει.
- Στο μεταξύ σε έναν μπλέντερ αλέστε πολύ καλά τα αβοκάντο, το σπανάκι, και λίγες σταγόνες λεμονιού, ώστε να έχετε έναν λείο πράσινο πουρέ.
- Προσθέστε τον πουρέ αβοκάντο στον τραχανά προς το τέλος του βρασμού και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε ζεστό με λίγα croutons ή με ψημένο ψωμάκι.
Προσθέστε στην επιφάνια καβουρντισμένα κουκουνάρια & μερικές σταγόνες από κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)