25years
Σουφλέ ζυμαρικών
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σουφλέ ζυμαρικών

Κάθε οικογένεια έχει τη δική της αγαπημένη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών. Εδώ μοιραζόμαστε τη δική μας, που την προτιμούμε με μπόλικη μπεσαμέλ!

 

Απο τον σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΨΗΣΙΜΟ: 20'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κοχύλια ριγέ με λαχανικά ΗΛΙΣ
  • 300 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 300 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. χυμό τομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ  βούτυρο
  • 3 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ  ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 2 λίτρα γάλα
  • 8 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 8 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • 2 κ.γ. βούτυρο
  • 2 αυγά, μόνο τους κρόκους
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο ή σκληρό τυρί για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
Χυλοπιτάκι με ντομάτα

Χυλοπιτάκι με ντομάτα

6'

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το 1 λίτρο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις αχνίσει καλά (αλλά να μη βράσει), ρίχνουμε το κορν-φλάουρ και το σιμιγδάλι, εναλλάξ, και ανακατεύουμε με σύρμα ανάδευσης συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να πήζει καλά.
  • Μόλις πήξει αρκετά (να είναι σαν παχύρευστη κρέμα) κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι και προαιρετικά το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε και το βούτυρο.

Για το σουφλέ

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας όλα μας τα υλικά εκτός από τα τυριά.
  • Όταν η σάλτσα μας βράσει και αφού αφαιρέσουμε τα πολλά ζουμιά, προσθέτουμε τα κοχύλια ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Σε ένα βαθύ πυρέξ τοποθετούμε μία στρώση από τα κοχύλια, τη μισή ποσότητα τυριών, ξανά κοχύλια και πάλι τυριά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και από πάνω λίγο τριμμένο σκληρό τυρί και τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C  για μία ώρα.

Tip

  • ο πυρέξ πρέπει να είναι αρκετά βαθύ και όχι γεμάτο μέχρι επάνω για να μην ξεχειλίσει.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE