25years
Λαζανάδα με αχινό
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαζανάδα με αχινό

Μακαρονάδα έτοιμη σε 25 λεπτά; Κι όμως! Ιδανικά θα χρησιμοποιήσετε φρέσκους αχινούς, αλλά μπορείτε να βρείτε τα αυγά τους και συσκευασμένα. Μην διστάσετε να τους συνδυάσετε με ένα καλό ζυμαρικό: η γεύση και το χρώμα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

 

Απο τον σεφΒαγγέλη Μπιλιμπά

Executive chef, τακτικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων και παγκόσμιος κριτής της WACS. Ιδιοκτήτης του Aphrodite Garden Restaurant, Πυθαγόρειο, Σάμος.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 10'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία λαζάνια ΗΛΙΣ
  • Αυγά από 20 αχινούς
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ένα σφηνάκι ούζο
  • Μερικά φύλλα δυόσμο και μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λαζάνι

Λαζάνι

6'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το νερό τους.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματίνια.  
  • Προσθέτουμε τα λαζάνια και το νεράκι που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε για ένα λεπτό.  
  • Περιχύνουμε με τα αυγά αχινού και πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE