25years
Κοτόπουλο με φασκομηλιά, ρακόμελο και στριφτάρια με κουρκουμά
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κοτόπουλο με φασκομηλιά, ρακόμελο και στριφτάρια με κουρκουμά

Δοκιμάστε μια μακαρονάδα με πικάντικα ζυμαρικά και μυρωδάτο κοτόπουλο, το οποίο μπορείτε να μαρινάρετε εύκολα από πριν για να κερδίσετε χρόνο.

Απο τον σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΨΗΣΙΜΟ: 70'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 90'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο στριφτάρια με κουρκουμά ΗΛΙΣ
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 1 φλ. ξίδι από λευκό κρασί ή μπαλσάμικο λευκό
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ρακόμελο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο
  • 2-3 κλ. φρέσκο φασκόμηλο
  • Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
Στριφτάρια με Κουρκουμά

Στριφτάρια με Κουρκουμά

8'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε και τα τρίβουμε με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρακόμελο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το οποίο επίσης σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο κρεμμύδι και σβήνουμε με το ρακόμελο και με ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  • Ρίχνουμε το ξίδι, το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις για να εξατμιστεί, και τότε ρίχνουμε το μέλι μαζί με το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο ξίδι.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και περιχύνουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα ενώνουμε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.
  • Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE