25years
Μαύρες ταλιατέλες με σολομό και βότκα
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μαύρες ταλιατέλες με σολομό και βότκα

Ένα πιάτο με αυθεντική γεύση θάλασσας που ετοιμάζεται πανεύκολα. Οι μαύρες ταλιατέλες ΗΛΙΣ παρασκευάζονται με αληθινό μελάνι σουπιάς!

Απο τον σεφ Βαγγέλη Μπιλιμπά

Executive chef, τακτικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων και παγκόσμιος κριτής της WACS. Ιδιοκτήτης του Aphrodite Garden Restaurant, Πυθαγόρειο, Σάμος

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς ΗΛΙΣ
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • Αλάτι και πιπέρι
Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς

Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς

6'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5 λεπτά, έως ότου πυκνώσει ελαφρά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.  
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE