25years
Μακαρονοσαλάτα με τόνο
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Μια ιδέα για ένα γρήγορο γεύμα, που διατηρείται πολύ καλά στο ψυγείο και είναι ιδανικό και για lunch box. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν με το dressing!

Απο τον

Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 16'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΣ
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2¼ φλ. καλαμπόκι
  • Φύλλα από 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό, καλά σουρωμένες
  • 230 γρ. κόκκινες πιπεριές ή χρωματιστές, κομμένες σε μικρά καρέ
Τριβέλι

Τριβέλι

6'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς.
  • Σε ένα δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν θέλουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά.

Tips

  • Διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον τόνο με σολομό ή γαρίδες. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε extra υλικά όπως ντοματίνια και ελιές.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE