25years
Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια

Εντάξτε τις παπαρδέλες στο… ρεπερτόριό σας για ακόμα πιο εντυπωσιακές μακαρονάδες. Η συνταγή που προτείνουμε είναι με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας.

Απο pasta alla victoria

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. παπαρδέλες ΗΛΙΣ
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Ανθότυρο ή παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Παπαρδέλες

Παπαρδέλες

7'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε ζουμί από το νερό που έβρασαν.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο σε χοντρές φέτες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10-15 λεπτά.
  • Τσιγαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια που ψήσαμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κότας, το νεράκι όπου έβρασαν οι παπαρδέλες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά.
  • Ρίχνουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε ρίχνοντας τρίμματα ανθότυρου ή τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE