ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Παπαρδέλες με ψητά ντοματίνια
Εντάξτε τις παπαρδέλες στο… ρεπερτόριό σας για ακόμα πιο εντυπωσιακές μακαρονάδες. Η συνταγή που προτείνουμε είναι με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. παπαρδέλες ΗΛΙΣ
- ½ ποτ. λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 150 γρ. ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 κλωναράκι ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ανθότυρο ή παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράζουμε τις παπαρδέλες για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε ζουμί από το νερό που έβρασαν.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο σε χοντρές φέτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10-15 λεπτά.
- Τσιγαρίζουμε 1 σκελίδα σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια που ψήσαμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κότας, το νεράκι όπου έβρασαν οι παπαρδέλες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να τραβήξει λίγο τα υγρά.
- Ρίχνουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε ρίχνοντας τρίμματα ανθότυρου ή τριμμένη παρμεζάνα.