25years
Σούπα με παραδοσιακό τραχανά λαχανικών
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σούπα με παραδοσιακό τραχανά λαχανικών

Αγαπάμε τις πατροπαράδοτες γεύσεις, και προτείνουμε μια πολύχρωμη συνταγή για τραχανά με πλούσια γεύση λαχανικών. Σερβίρεται με φέτα, φυσικά!

 

Απο τον Γιώργο Ναβροζίδη

Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΨΗΣΙΜΟ: 30'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τραχανά με λαχανικά ΗΛΙΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε κυβάκια
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα μανιτάρια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 30 ml κρασί
Τραχανάς με Λαχανικά

Τραχανάς με Λαχανικά

20'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και προσθέτουμε το καρότο, την πατάτα, το κολοκύθι, τα μανιτάρια και τελευταίο το κρεμμύδι, να σοταριστούν ευγενικά ώστε να βγάλουν νοστιμιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μόλις ροδίσουν τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε ωσότου εξατμιστεί.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο ζεστό νερό.
  • Μόλις το νερό μας πάρει βράση, προσθέτουμε τον τραχανά με τα λαχανικά και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς για 20 λεπτά περίπου. Ο τραχανάς μας είναι έτοιμος!
  • Τέλος, προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE