ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Red Velvet σούπα με "Πεπονάκι"
Αυτή η εύκολη σούπα είναι ιδανική για να την σερβίρετε για welcome σε κάθε εορταστικό τραπέζι σας.Τα ζυμαρικά της ΗΛΙΣ δεν λείπουν ποτέ από το τραπέζι σας.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΨΗΣΙΜΟ: 10'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10'
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο ζυμαρικών Πεπονάκι ΗΛΙΣ (500 γρ)
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ πολτοποιημένο στο μπλέντερ
- 7-8 ντομάτες μαλακές περασμένες από το μπλέντερ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Πιπέρι – αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα…
- Ρίχνουμε τις ντομάτες - που περάσαμε πριν από το μπλέντερ, το πελτέ, την ζάχαρη, το αλάτι & το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό.
- Προσθέτουμε το Πεπονάκι ΗΛΙΣ και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Συμπληρώνοντας το κονκασέ και ανακατεύουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά…
- Τώρα η σούπα θα πρέπει να έχει πάρει μια βελουδένια αφή και είναι έτοιμη…
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε την επιφάνεια με μερικές σταγόνες από την κρέμα γάλακτος.
- extra tip : Με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας σε κάθε πιάτο θα δώσετε μια άλλη γευστική διάσταση...στη σούπα σας.