ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ταλιατέλες σκορδοπίπερο με κρέμα κολοκυθιών και μοτσαρέλα
Μια πανεύκολη συνταγή με πλούσια κρέμα λαχανικών και έντονα μεσογειακά αρώματα.
Απο τον ΣΕΦ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ταλιατέλες σκορδοπίπερο ΗΛΙΣ
- 8 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- 300 γρ. ντοματίνια
- 2 μπάλες μοτσαρέλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Για την κρέμα κολοκυθιών
- 5 κολοκυθάκια
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 125 ml ελαιόλαδο αρωματισμένο με χυμό από lime
- 2 κ.γ. πολτό σκόρδου
- 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στους 220°C για 10-12 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα κολοκυθιών στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον γαλοπούλας και τ σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε την κρέμα κολοκυθιών σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και την μοτσαρέλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια, το σοταρισμένο μπέικον γαλοπούλας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.