ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΑΣ
Είναι πολύ εύκολο να ετοιμάσετε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα ζυμαρικών. Το μυστικό είναι να μαγειρέψετε σωστά τα ζυμαρικά σας.
Ο τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών σας επηρεάζει τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά τους. Αν τα ζυμαρικά είναι πολύ ψημένα, απελευθερώνουν τα σάκχαρα τους πιο γρήγορα, γεγονός που αυξάνει επίσης τον γλυκαιμικό τους δείκτη. Επιπλέον, αν πλύνουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό μετά το μαγείρεμα, χάνουν το άμυλο από την επιφάνειά τους και η σάλτσα δεν κολλάει.
Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να ετοιμάσετε τέλεια μαγειρεμένα ζυμαρικά, κάθε φορά.
ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
Για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών χρησιμοποιήστε 1 λίτρο νερό.
Για κάθε λίτρο νερού προσθέστε 10 g αλάτι
Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα και άφθονο νερό
ΈΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΖΑΝΙ.
Όταν το νερό πάρει βράση, ρίξτε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Ξεκινήστε να χρονομετράτε το μαγείρεμα από τη στιγμή που θα ρίξετε τα ζυμαρικά στο νερό. Δοκιμάστε δύο λεπτά πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο, γιατί μπορεί να έχουν μαγειρευτεί νωρίτερα.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Λαδώστε ελαφρά τα ζυμαρικά (3 κουταλιές της σούπας ανά 500 γραμμάρια) και σερβίρετε με τη σάλτσα από πάνω ή φυλάξτε τα για αργότερα.
Σουρώστε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι. Μην τα ξεπλύνετε με κρύο νερό, εκτός αν το υποδεικνύει η συνταγή. Ανακατέψτε αμέσως τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα.