25years
Γιουβέτσι μοσχάρι
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γιουβέτσι μοσχάρι

Ίσως το πιο κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας! Δώστε περισσότερη γεύση στο παραδοσιακό γιουβέτσι με καλό κριθαράκι ΗΛΙΣ.

 

Απο τον σεφ 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΨΗΣΙΜΟ: 45'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό ΗΛΙΣ
  • 1200 γρ. μοσχαρίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 1-2 εκ
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 κονκασέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ¼ κ.γ. σπόρους κύμινου ή γλυκάνισου
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φέτα για το σερβίρισμα
Κριθαράκι Χονδρό

Κριθαράκι Χονδρό

10'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα καρότα και το πράσο. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Επιστρέφουμε το σκεύος στη φωτιά. Βάζουμε τα κομμάτια από το κρέας μέσα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε 2 ξυλάκια κανέλας, 2 φύλλα δάφνης και λίγο κύμινο. Στη συνέχεια βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, για να γλυκίσει ο πελτές.
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κονκασέ και το μέλι και 250 ml νερό. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Καπακώνουμε και βράζουμε για 90 λεπτά τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα.
  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι μέχρι να χρυσίσει και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Στο ταψί με το κρέας προσθέτουμε το κριθαράκι και 750 ml νερό. Ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!

Κατηγορίες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE