ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Καρμπονάρα φούρνου
Μία έξυπνη παραλλαγή της αγαπημένης καρμπονάρας με κρέμα, που κόβεται σε κομμάτια και τρώγεται κρύα ή ζεστή!
Απο τον σεφ Γιώργο Μαύρο
Executive Chef – Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου Street Pasta
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΨΗΣΙΜΟ: 15-20'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'
ΥΛΙΚΑ
- 2 συσκευασίες πέννες ριγέ ΗΛΙΣ
- 350 γρ. μπέικον
- 200 γρ. ζαμπόν
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 80 ml κονιάκ
- Αλάτι και πιπέρι
- Μείγμα κίτρινων τυριών
- 2 σκελίδες σκόρδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρά κυβάκια.
- Βράζουμε τα στριφτάρια ΗΛΙΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε μια κουταλιά λάδι το μπέικον και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο. Αφού σοταριστούν, τα σβήνουμε με το κονιάκ.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε στο πυρέξ το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το μείγμα τυριών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C ώσπου να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια (15-20 min).