25years
Καρμπονάρα φούρνου
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Καρμπονάρα φούρνου

Μία έξυπνη παραλλαγή της αγαπημένης καρμπονάρας με κρέμα, που κόβεται σε κομμάτια και τρώγεται κρύα ή ζεστή!

 

Απο τον σεφ Γιώργο Μαύρο

Executive Chef – Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ιδιοκτήτης Εστιατορίου Street Pasta

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΨΗΣΙΜΟ: 15-20'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'

ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες πέννες ριγέ ΗΛΙΣ
  • 350 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 ml κονιάκ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μείγμα κίτρινων τυριών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
Πέννες Ριγέ

Πέννες Ριγέ

12'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρά κυβάκια.
  • Βράζουμε τα στριφτάρια ΗΛΙΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε μια κουταλιά λάδι το μπέικον και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο. Αφού σοταριστούν, τα σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Περιμένουμε να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.  
  • Προσθέτουμε στο πυρέξ το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το μείγμα τυριών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C ώσπου να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια (15-20 min).

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE