25years
Κοχύλια στον φούρνο με ρικότα και σπανάκι
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κοχύλια στον φούρνο με ρικότα και σπανάκι

Τα κοχύλια είναι ιδανικά για συνταγές με πλούσιες σάλτσες όπως αυτή που προτείνουμε εδώ. Κάθε πιρουνιά είναι γεμάτη νοστιμιά!

 

Απο την σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΨΗΣΙΜΟ: 45'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κοχύλια ριγέ ΗΛΙΣ
  • 200 γρ. ρικότα
  • 300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 πακέτο ντοματίνια
  • 400 γρ. φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • Ξίδι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κ.γ. καρύκευμα (φρεσκοτριμμένα φύλλα βασιλικού, φύλλα μανζουράνας, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Κοχύλι ριγέ

Κοχύλι ριγέ

8'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.  
  • Βράζουμε τα κοχύλια al dente και αφού τα στραγγίξουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να βγάζουν τη σάλτσα τους.
  • Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το σπανάκι (αφού το έχουμε πρώτα ζεματίσει) και το αυγό.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το καρύκευμα και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού ψηθούν τα ντοματίνια, τα πιέζουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι για να βγάλουν τη σάλτσα τους και τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα ζυμαρικά και το μίγμα σπανάκι-ρικότα.
  • Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.  
  • Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, ώσπου να κάνει μια τραγανή κρούστα.  

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE