25years
Κριθαρότο ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κριθαρότο ελληνικό με λαχανικά και ελαιόλαδο

Ένα πλούσιο και απλό στην παρασκευή κριθαρότο, που "κρύβει" πολλά θρεπτικά λαχανικά και φυτικές ίνες.

 

Απο την σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5
ΨΗΣΙΜΟ: 30'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. κριθαράκι ΗΛΙΣ
  • 1 μελιτζάνα μεγάλη, ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι μέτριο, σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, ψιλοκομμένη
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κριθαράκι

Κριθαράκι

8'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε κατσαρόλα σοτάρoυμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε τη μελιτζάνα, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και στο τέλος τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν μια βράση, σε 1-2 λεπτά περίπου, τα σβήνουμε με το μισό κρασί και το αφήνουμε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και επαναλαμβάνουμε εναλλάξ με το υπόλοιπο κρασί μέχρι να «ανοίξει» το κριθαράκι και να απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά του.
  • Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο τυρί της επιλογής μας.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE