25years
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα

Οι σαλάτες ζυμαρικών είναι ίσως το πιο εύκολο και χορταστικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Δοκιμάστε τη συνταγή μας με πέστο σε συνδυασμό με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό ΗΛΙΣ, ακόμα και με γεύσεις λαχανικών.

 

Απο τον σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΣ
  • 80 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή, εναλλακτικά, ελαιόλαδο με βότανα ή μυρωδικά
  • 125 ml λευκό μπαλσάμικο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. flakes κόκκινου πιπεριού
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 230 γρ. μικρές μπάλες μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
Πέννες Ριγέ

Πέννες Ριγέ

12'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε μια κατσαρόλα με βρασμένο και αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα.
  • Tα «κρυώνουμε» και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε μέχρι να φύγει το υπόλοιπο υγρό.
  • Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
  • Tα στραγγίζουμε και αφού τα κρυώσουμε με νερό προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα flakes κόκκινου πιπεριού, το μαύρο πιπέρι και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  • Προσθέτουμε το μίγμα στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Tip

  • Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE