ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού και μοτσαρέλα
Οι σαλάτες ζυμαρικών είναι ίσως το πιο εύκολο και χορταστικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Δοκιμάστε τη συνταγή μας με πέστο σε συνδυασμό με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό ΗΛΙΣ, ακόμα και με γεύσεις λαχανικών.
Απο τον σεφ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΣ
- 80 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή, εναλλακτικά, ελαιόλαδο με βότανα ή μυρωδικά
- 125 ml λευκό μπαλσάμικο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. flakes κόκκινου πιπεριού
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 230 γρ. μικρές μπάλες μοτσαρέλα, κομμένες στη μέση
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. κάπαρη (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού σε μια κατσαρόλα με βρασμένο και αλατισμένο νερό για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα.
- Tα «κρυώνουμε» και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε μέχρι να φύγει το υπόλοιπο υγρό.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να είναι al dente.
- Tα στραγγίζουμε και αφού τα κρυώσουμε με νερό προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα flakes κόκκινου πιπεριού, το μαύρο πιπέρι και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε το μίγμα στα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Tip
- Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.