25years
Κριθαρότο γαρίδας με λαχανικά, φέτα και ανταύγειες ελαιολάδου τρούφας
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κριθαρότο γαρίδας με λαχανικά, φέτα και ανταύγειες ελαιολάδου τρούφας

Ένα απλό και αγαπημένο κριθαρότο για γρήγορα και χορταστικά οικογενειακά γεύματα, που θα μπει σίγουρα στο τετράδιο συνταγών σας.

 

Απο τον σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΣ
  • 300 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 50 ml ούζο
  • Λίγη φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο τρούφας
Κριθαράκι

Κριθαράκι

8'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα, τις αφαιρούμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σβήνουμε με το ούζο και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε 500 ml νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, για να μην κολλήσει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά με καπάκι, μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτοντας την τριμμένη φέτα και σταγόνες από λάδι τρούφας.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE