25years
Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαριδομακαρονάδα

Το απόλυτο comfort food για τους λάτρεις των θαλασσινών παίρνει μια πιο ελληνική νότα με εκλεκτές ταλιατέλες ΗΛΙΣ.

 

Απο τον σεφ

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4
ΨΗΣΙΜΟ: 20'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15'

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ταλιατέλες με ντομάτα και ρίγανη ΗΛΙΣ
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 750 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο στα 4
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ούζο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½  κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού φρέσκα, λεπτοκομμένα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ταλιατέλες με ντομάτα και Ρίγανη

Ταλιατέλες με ντομάτα και Ρίγανη

6'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους, βγάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια, και αφήνουμε τις ουρίτσες για ομορφιά.
  • Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών και το νερό. Καπακώνουμε και μόλις το μείγμα έρθει σε βρασμό σιγοβράζουμε για 15 λεπτά το πολύ, ώστε να μην πικρίσει ο ζωμός.
  • Σουρώνουμε σε ένα μπολ τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Επιστρέφουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν με τη σάλτσα για 2 λεπτά μόνο.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, και όταν δούμε ότι η σάλτσα έχει δέσει αλλά υπάρχει ακόμα λίγη υγρασία, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο (ή μαργαρίνη αν θέλουμε η συνταγή μας να γίνει νηστίσιμη) και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες, τα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tips

  • Eίναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες. Όσο πιο πολύ τις βράζετε, τόσο πιο στεγνές και σκληρές θα γίνουν.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες μέσα στη σάλτσα για να γίνουν πιο νόστιμες.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE