ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Λιγκουίνι με πανσέτα, γλυκιά κολοκύθα και κάστανα
Μια άκρως γευστική και φθινοπωρινή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Απο την σεφ Έλσα Νίκα
Εxecutive Chef - Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40'
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λιγκουίνι ΗΛΙΣ (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι ή ταλιατέλες ΗΛΙΣ)
- 200 γρ. βρασμένα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα
- 180 γρ. πανσέτα, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα ταψί απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας, περιχύνουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο μείγμα μας την κολοκύθα ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει στο τηγάνι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.