25years
Λιγκουίνι με πανσέτα, γλυκιά κολοκύθα και κάστανα
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λιγκουίνι με πανσέτα, γλυκιά κολοκύθα και κάστανα

Μια άκρως γευστική και φθινοπωρινή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

 

Απο την σεφ Έλσα Νίκα

Εxecutive Chef - Μέλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40'

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουίνι ΗΛΙΣ (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι ή ταλιατέλες ΗΛΙΣ)
  • 200 γρ. βρασμένα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα
  • 180 γρ. πανσέτα, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Λιγκουίνι

Λιγκουίνι

10'

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα ταψί απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας, περιχύνουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και τα κάστανα και μαγειρεύουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα μας την κολοκύθα ανακατεύοντας ελαφρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει στο τηγάνι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα και το βούτυρο, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕTE