ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σούπα μινεστρόνε
Η κλασική σούπα λαχανικών που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Συνδυάστε την με ξεροψημένα κρουτόν για ένα χορταστικό γεύμα.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
ΨΗΣΙΜΟ: 20'
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20'
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι ΗΛΙΣ
- 75 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 50 γρ. καρότο
- 40 γρ. σέλινο
- 50 γρ. πράσο
- 60 γρ. πράσινα φασόλια
- 60 γρ. πατάτες
- 125 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβος ζωμό κοτόπουλο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 20 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Για τα κρουτόν
- 250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους
- 10 γρ. σκορδόλαδο
- 10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τα κρουτόν
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα
- Ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να γίνουν τραγανά.
Για τη σούπα
- Αφού κόψουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους, τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο (εκτός από τη ντομάτα και τις πατάτες) σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον ζωμό (διαλυμένο στο ανάλογο νερό), αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Μόλις μισοβράσουν, προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πατάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό καθώς και το κοφτό μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν.
- Σερβίρουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και τα κρουτόν.