ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΗΛΙΣ


_M9A2852

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Καλαμάρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ¾ ματσάκι Άνηθο
  • ½ ματσάκι Μαϊντανό
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ποτηράκι τσίπουρο με γλυκάνισο
  • 300 γραμμάρια Σταρένιο τραχανά ΗΛΙΣ
  • 300 γραμμάρια νερό
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα καλαμάρια και ξεχωρίζετε τα πλοκάμια.Τα πλένετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίξουν.  Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να μαραθούν τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά για περίπου 5 λεπτά.  Στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό  όλα ψιλοκομμένα και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά. Τέλος , ρίχνετε το σταρένιο τραχανά και αφού  περάσουν 2 ακόμα λεπτά σβήνετε με το τσίπουρο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, συμπληρώνετε με το νερό και αφήνετε τον τραχανά να τραβήξει τα υγρα. Αφού κρυώσει  γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα . Κλείνετε τα καλαμάρια με τα πλοκάμια και ασφαλίζετε με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και  σε δυνατή φωτιά  περνάτε  τα καλαμάρια να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αποσύρετε τα καλαμάρια και τα βάζετε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αφού προσθέσετε λίγο νερό, τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.