ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ ΗΛΙΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


_M9A2833

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ ΗΛΙΣ
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια Κουκουνάρι
  • 200 γραμμάρια Λιαστές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 80 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • Πιπέρι  φρεσκοκομμένο
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πολυκόφτη (multi) βάζετε τις λιαστές ντομάτες ,το κουκουνάρι,το σκόρδο,το φρέσκο δενδρολίβανο,τη τριμμένη γραβιέρα,το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τις ταλιατέλες για 5-6 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το πέστο της λιαστής και ρίχνετε μια με δύο κουτάλες νερό από τις ταλιατέλες  για να διαλυθεί το πέστο και ρίχνουμε τις ταλιατέλες ζεστές και ανακατεύετε προσεκτικά. Σερβίρετε με νιφάδες γραβιέρας.