ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΗΛΙΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


_M9A2782

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ ΗΛΙΣ
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια  τομάτες  κονκασέ
  • 1 κλωνάρι φρέσκος βασιλικός
  • 600 γραμμάρια νερό
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις αλλάξει λίγο χρώμα προσθέτουμε και τον τραχανά  κι ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες κονκάσε, τον φρέσκο βασιλικό και το νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Η σούπα χρειάζεται μόνο 10 με 12 λεπτά. Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.