ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τα ζυμαρικά ΗΛΙΣ παράγονται σε σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. κοντά στο χωριό Θόλο στο Νομό Ηλείας, Ελλάδα.

Η ανώτερη ποιότητα των ζυμαρικών μας είναι εμφανής στο μαγείρεμά τους: Τα ζυμαρικά ΗΛΙΣ δεν γίνονται μούσκεμα, δεν σπάνε κατά το μαγείρεμα, απορροφούν καλύτερα τις σάλτσες και, φυσικά, είναι πολύ πιο γευστικά. Μπορούμε να παρέχουμε τόσο υψηλή ποιότητα χάρη στη σωστή επιλογή των πρώτων υλών, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του προσωπικού μας, τη χρήση προηγμένου εξοπλισμού και μια ειδική διαδικασία ξήρανσης σε δύο στάδια που προσομοιάζει τη φυσική ξήρανση. Τα ζυμαρικά ΗΛΙΣ μπορούν να αποθηκευτούν για πάνω από δύο χρόνια και δεν περιέχουν συντηρητικά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ.

11

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΥΛΙΚΑ

Επιλέγουμε πάντα σιμιγδάλι από 100% σκληρό σιτάρι και αγνά, πιστοποιημένα συστατικά.

22

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΜΑ

Το σιμιγδάλι αναμιγνύεται με νερό σε ειδικά μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε αυγά, γάλα, χυμούς λαχανικών και άλλα υλικά ανάλογα με τον τύπο ζυμαρικών.

33

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ

Η ζύμη κόβεται ή εξωθείται μέσα από ειδικές μήτρες από φωσφορούχο χαλκό και τεφλόν. Με αυτόν τον τρόπο κάθε τύπος ζυμαρικών παίρνει το μοναδικό του σχήμα.

44

ΠΡΟ-ΞΗΡΑΝΣΗ

Το στέγνωμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα στάδια της παρασκευής ζυμαρικών. Πρώτα, τα ζυμαρικά περνούν από μια συσκευή που ονομάζεται trabbato, όπου σκληραίνουν εξωτερικά αλλά παραμένουν μαλακά εσωτερικά.

55

ΤΕΛΙΚΗ ΞΗΡΑΝΣΗ

Ο θερμός αέρας χρησιμοποιείται για να μειωθεί η εναπομείνασα υγρασία στο 11% περίπου, ώστε τα ζυμαρικά να σκληρύνουν και να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσθετα.

66

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Τα ζυμαρικά επιστρέφουν σταδιακά σε θερμοκρασία δωματίου, στη συνέχεια ζυγίζονται και συσκευάζονται. Στη συνέχεια, αποθηκεύονται στο ελεγχόμενο περιβάλλον της αποθήκης μας.

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Εφαρμόζουμε συγκεκριμένες διαδικασίες για την παραγωγή ενός σταθερά υψηλής ποιότητας και ασφαλούς προϊόντος, σύμφωνα με προκαθορισμένες απαιτήσεις. Στο πλαίσιο της φάσης ανάπτυξης νέων προϊόντων, έχουμε δημιουργήσει και εφαρμόσει ένα σύστημα δοκιμών προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το τελικό προϊόν πληροί τις απαιτήσεις του σχεδιασμού του. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η βελτίωση των υπαρχόντων είναι κάτι που προσθέτει αξία στην επωνυμία μας, ενισχύει την εικόνα μας, ικανοποιεί τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας και μας βοηθά να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

  • ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
  • LETRINA S.Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • HACCP ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙSO 22000:2005
  • ΦΥΣΙΚΕΣ, ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ Ή ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΣ